×

MAUD KOTASOVÁ: Hell is a Material la Galeria Sandwich

Joi, 8 septembrie, de la ora 18:00, are loc vernisajul expoziției MAUD KOTASOVÁ: Hell is a Material, la Galeria Sandwich.
 
Fiecare obiect are aspirația de a fi o capsulă a timpului. Martori ai foștilor posesori, obiectele narative le documentează acestora schimbările în timp și spațiu, momentele de dubiu și prefacere, zilele de maturizare sau de stagnare. Maud Kotasová brodează pe obiecte și suprafețe de metal nu pentru a le da o nouă viață, ci pentru a le descoperi adevărata natură.
Pe măsură ce a petrecut timp în București, Maud a dezvoltat o afecțiune pentru tandrețea epuizată și omniprezentă a orașului, o grădină vie a deliciilor pământești, aprinsă ca iadul. Este tocmai acest iad cel de care s-a îndrăgostit, descoperindu-l atât în râul sângeros lăsat în urmă de luminile mașinilor repezindu-se haotice pe bulevarde, dar și în fațadele bisericilor de peste tot. Cum Sandwich este practic un portico de metal, iar metalul este un material de undeva din iad, ce locație ar putea fi mai bună pentru un infern brodat?

Lucrările lui Maud Kotasová (n.1980) variază de la obiecte metalice brodate, cum ar fi camioane, pubele sau fișete la instalații-text site-specific în spațiul public. Broderia are rolul unui limbaj conceptual care cuprinde materiale colectate de artistă de-a lungul timpului, fragmente din istorii orale sau din propria sa experiență.

Maud a expus în cadrul The 2nd Biennial la House der Kunst, Munchen, DE, Here and Now! la the House of Arts, Brno, CZ, The View from V4, ArtThema Gallery, Brussels, BE. A fost autoarea instalației On the Road și a realizat The State of Being in Between împreună cu Karíma Al-Mukhtarová, GAVU, Cheb, CZ, precum și instalația Take off That Shadow II., House of Arts, Brno, CZ. Cea mai recentă expoziție a sa este Folklore is not Dead la Galerie Roudnice, CZ.
www.maudkotasova.com
 
***
 
Expoziția este organizată în colaborare cu Centrul Ceh București și face parte din rezidența artistică a acesteia la București.

Parte din #doijoi. Programul complet al evenimentelor poate fi găsit la @doi_joi.
Evenimentul face parte din Programul Multianual “Sandwich Meta Club”. Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 
Facebook event aici