×

Expoziția All day I dream cu lucrări semnate de Julia Haumont

 

Galeria IOMO este încântată să vă invite la deschiderea expoziției All day I dream semnată de Julia Haumont și curatoriată de Lina Țărmure, începând cu 09.06.2022 ora 16:00.

Haumont își creează propriul loc de joacă, pe care îl animă cu lucrări de ceramică și sticlă, personaje antropomorfizate de mărimea unor copii și obiecte inspirate din mediul marin; universul îi este completat de colaje formate din bucăți de material textil, care conturează limitele acestui cosmos ce se dorește a fi redobândit. Personajele sunt încapsulate într-un moment pe care artista îl dorește a fi recuperat, supunându-l actului rememorării printr-o retrăire. Doar că nu îl retrăiește exact, ci se lasă pradă subconștientului, care generează — inspirat din studiul asupra fotografiilor de familie — componente ale expoziției, de la obiecte de ceramică, sticlă, până la fragmente pastelate de porțelan și ceramică, toate invocând texturi care susțin deconstrucția propriei copilării.

”All day I dream” este, în primul rând, o enclavă a realității; un imn al copilăriei, al acelui timp îndepărtat, desaturat, pe care îl râvnim ca adulți și din care dorim să scăpăm când suntem copii. Un timp al căutărilor și al descoperirilor, al melanjului dintre blândețe și violență, dintre bucurie și durere; dar, mai ales, un moment în care jocul guvernează orice tentativă de seriozitate. În al doilea rând, este o conștientizare și, totodată, o asumare a pierderii luptei cu timpul, o concluzie a contemplării asupra mecanismelor mnemonice ale creierului uman, care, la un moment dat, se diluează până la dispariția completă, devenind uitate printre nevralgiile generate de scurgerea inevitabilă a timpului. (extras din textul curatorial, Lina Țărmure)

 

Julia Haumont (n. 1991 / Franța)

Este absolventă a Universității de Arte Frumoase din Paris în 2017, unde a studiat cu Jean-Michel Alberola și Claude Dumas, alături
de care și-a dezvoltat practica artistică în jurul picturii, gravurii și ceramicii. Studiul anterior în domeniul modei i-a deschis apetitul pentru materialitatea țesăturilor, textilul devenind unul din mediile de exprimare preferate, lărgindu-i orizonturile creatoare. Interesată de fragilitatea impusă de materialitatea tehnicii, aceasta conferă materialelor textile semnificații plurivalente, generate, pe de-o parte, de coaserea și brodarea materialelor, iar pe de alta, de variatele procese de deconstrucție ale textilelor, menite să confere transparență în fața privitorului. Din punct de vedere al ceramicii, caută să creeze o juxtapunere jucăușă între luciditate și senzualitate, urmărind mereu să sublinieze friabilitatea materialului. A expus recent în Paris, în galeriile Praz-Delavallade și Danysz și în Shanghai, cu galeria Danysz.

***

IOMO are misiunea de a promova producția artistică relevantă societății actuale, programul său expozițional facilitând un dialog aflat la intersecția dintre practica instituțională și specificul manifestărilor alternative. IOMO se dedică sprijinirii acelor artiști care, producând astăzi, proiectează patrimoniul cultural de mâine.

Expoziţia va putea fi vizitată de marți până sâmbătă, în intervalul orar 11:00 – 18:00 până la data de 09.07. 2022.

Eveniment Facebook aici