×

The Unknown Beginning of a Very Long Story, la Galeria Nicodim

 

Galeria Nicodim prezintă joia aceasta, pe 10 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția The Unknown Beginning of a Very Long Story, a artistei CHLOË SAÏ BREIL-DUPONT. Prin lucrările sale, artista încearcă să exploreze și să scoată la iveală ceea ce este ascuns, îngropat, ceea ce este greu de spus sau de arătat. Astfel „în centrul spațiului, ca și în centrul lucrărilor sale se situează pasta neagră, un ocean întunecat și infinit ce înglobează amintirile, secretele, tăcerile care ne constituie, atât în ​​prezent, cât și în trecut și viitor.

Pasta neagră devine așadar parte din noi. Este acea parte invizibilă a celor vii, e ceea ce am uitat, ceea ce nu vrem să vedem, ceea ce ne debordează și ne tulbură.(…) Portretele artistei provoacă certitudini și rigidități pentru a prezenta, dimpotrivă, indivizi în devenire, ființe în mișcare care evoluează în cadrul unui ecosistem.

Fizic, pe pânză, pasta este rezultatul unui amestec de ceară de albine, rășină Damar, pigmenți negri obținuți prin calcinarea materialelor. Pasta neagră se aplică manual în jurul figurii sub formă de motive vegetale, curenți de apă sau curenți de aer. Este densă, mată și absoarbe lumina astfel încât corpurile, umane și non-umane, devin propria lor sursă de lumină.” - fragmente traduse și adaptate dintr-un text de Julie Crenn

------------

Expoziția poate fi vizitată până pe 26 martie, la Combinatul Fondului Plastic. 

Vernisajul se alătură proiectului colaborativ pentru scena de artă din București: doijoi, care constă în programul extins de vizitare în cadrul unui eveniment special sau vernisaj în a doua zi de joi a fiecărei luni. 

Pentru detalii despre expoziție și lectura textului de Julie Crenn în limba engleză, puteți accesa următorul link