×

Galeria Sector 1 organizează o conferință de presă despre programul expozițional "Despre Maestru și Mediu. Paradigma bipolarității în arta contemporană"

Cu ocazia lansării programului expozițional 2021-2023 "Despre Maestru și Mediu. Paradigma bipolarității în arta contemporană", Galeria Sector 1 organizează o conferință de presă online luni, 20 decembrie, ora 11.00 în vederea informării cu privire la obiectivele și activitățile programului. Programul a debutat odată cu prima expoziție - Replieri Tactice (18.11-22.12.2021) la Galeria Sector 1, București. 

Marți, 21 decembrie ora 14.00, publicul este așteptat în spațiul galeriei pentru vizitarea expoziției Replieri Tactice curatoriată de Bogdan Iacob. 

*Evenimentul online va avea loc în limba engleză. Reprezentanți ai presei și persoanele din domeniul cultural care doresc să participe sunt rugați să trimită un e-mail către info@sector1gallery.com.

Programul expozițional "Despre Maestru și Mediu. Paradigma bipolarității în arta contemporană" face parte din proiectul Îmbunătățirea antreprenoriatului cultural și a accesului la cultură dezvoltat de Galeria Sector 1 împreună cu organizația pentru arte vizuale VISP din Bergen, Norvegia. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2014-2021, în cadrul programului RO-CULTURA.   

Programul expozițional prevede 9 expoziții grupate în 4 serii tematice – Maestrul. Spațiul socio-culturalMaestrul. InspirațieFeminismul și generațiile sale, Mediul – forța majoră de comunicare în arta contemporană, având drept scop central creșterea mobilității artiștilor și operelor lor. De asemenea, se urmărește dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale unui grup țintă din domeniul cultural prin workshop-uri și job shadowing. Cele patru serii de expoziții explorează paradigma bipolarității maestru-mediu având drept elemente cheie practicile artistice (fotografie, pictura, instalație, sculptură, tapiserie, video) împreună cu legăturile generaționale și influențele datorate poziționării geografice dintre acestea. Astfel galeria își continuă și extinde direcțiile deja explorate prin atragerea unor noi categorii de public interesat de arta contemporană, și sprijinirea dezvoltării acestui domeniu prin creșterea prezenței artiștilor din România și străinătate în București împreună cu facilitarea schimbului de metode și practici culturale.