×

ZHANG MIAO: MR. GRUEL la galeria SANDWICH

 

Sâmbăta aceasta, între orele 15:00 și 19:00, galeria SANDWICH invită publicul la vernisajul expoziției ZHANG MIAO: MR. GRUEL, la Combinatul Fondului Plastic. 

Căminul este locul din casă unde este - sau era, în mod tradițional - întreținut un foc pentru gătit și pentru căldură. În luna noiembrie, în interiorul barăcii de metal numită Chocolat, nevoia de căldură și confort este acută, iar Zhang Miao oferă acest cămin. Artistul abordează arhitectura în esența sa, tratând spațiul drept ceea ce este, un dat, o ocazie de a-i folosi limitările în cea mai bună variantă a lor, comunicând în acest fel cu ideea de la care a fost pornit, de fapt, spațiul Sandwich.

Zhang Miao face referire, de multe ore, la un martor, sau la procesul de a deveni martor, nu atât în sensul unui privitor, cât mai degrabă al unui obiect privit care devine un multiplu: conurile  de înghețată sunt, în același timp, și colții monstrului drăguț, pălăria martorului este și un semafor. Pe peretele din spate, ochi de pisică funcționează ca un întrerupător, activându-ne, asigurându-se că suntem conștienți de privirea lor fixă. Zhang Miao are puțină încredere în calitatea interactivă a lucrărilor de artă, așa că alege nu să implice direct privitorul, ci, în schimb, să îi amintească de golul inevitabil dintre spații.
 

Zhang Miao (n.1985, Beijing) creează obiecte și instalații prin care acceptă contradicțiile și reintroduce, intenționat, elemente și medii opuse gustului contemporan. Printre expozițiile recente solo se numără HALO, CLC Gallery Venture, Beijing (2020); It's Your Moment, Enjoy It, C5798, Beijing (2018); Razzle Dazzle, C-Space, Beijing (2016). A fost parte din expozițiile de grup Composite Leviathan-12 Emerging Artists from China, Luring Augustine Gallery, New York, U.S.A.; Happy People, Inside-Out Art Museum, Beijing; Garage Sale, Sandwich, Bucharest (toate în 2019). 

Expoziția se poate vizita cu programare până pe 20.01.2022 la SANDWICH.

 

Evenimentul face parte din Programul Multianual “Sandwich Club 20-21”.
Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte, Revista ARTA, Fundația 9, Asociația Art&Co.