×

TRAVEL GUIDE la Galeria IOMO

 

Galeria IOMO prezintă vinerea aceasta TRAVEL GUIDE, o expoziție de grup care adună laolaltă 19 pictori europeni din patru țări diferite, ale căror practici de lucru se extind de la incipiente până la mature, consolidate.

 

TRAVEL GUIDE propune și deschide un dialog pe tema practicii picturale, între artiști cu formații diferite din generații diverse și, totodată, invită privitorul să reflecteze la curgerea colectivă a fluxului intelectual al vremurilor noastre, în această perioadă de nesiguranță și schimbări majore.

Titlul expoziției este o propunere cât se poate de directă spre explorare, prin reprezentări figurative, ale efectelor organice ce decurg din experiențele noastre cu lumescul: fie el o descriere minuțioasă a spațiului fizic sau doar analize fragmentare ale gândurilor, senzațiilor, emoțiilor sau exprimărilor.

Pentru unii dintre artiștii care expun, actul imersiunii prelungite în vecinătățile familiare și camaraderiile dezvoltate cu oamenii din mediul imediat devin centrul preocupărilor lor picturale.

Pentru alți artiști, lumea naturală, dar și cea citadină sunt înlocuite cu excursii în universuri paralele, cu creaturi bizare, guvernate de ritualuri alegorice.

 

Expoziția este curatoriată de Luana Hildebrandt și poate fi vizitată până pe 15 ianuarie, de marți până sâmbătă, între orele 11:00 – 19:00, la galeria IOMO, în incinta Combinatului Fondului Plastic.