×

DIPLOMA 2021 @ Combinatul Fondului Plastic

 

DIPLOMA, singurul festival din România dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri, prezentat de UniCredit Bank și organizat de The Institute, va avea loc în perioada 08-17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din București.

Ediția de anul acesta a festivalului se va desfășura, pentru a doua oară consecutiv, la Combinatul Fondului Plastic, o adresă unde în prezent își derulează activitatea o serie de galerii, artiști sau organizații din lumea artei, precum: Galeria Nicodim, Galeria Sector 1, Galeria Sandwich, artiștii Marian și Victoria Zidaru, Mircea Roman și Florentina Voichi, Bianca Mann și Cătălin Bădărău, Elena și Marcel Scutaru, Galeria Senat și primul depozit de artă din România – Art Safe.

 

DIPLOMA este principalul eveniment anual din programul Combinat.ro, platforma de promovare comună a entităților și artiștilor activi la CFP, menită să coaguleze comunitatea artistică deja prezentă în spațiile din incinta Combinatului Fondului Plastic (CFP), în jurul unui program comun.

 

″Dăm întâlnire comunității artistice și creative cu bucureștenii și cu un public cât mai mare la Combinat, pe Băiculești 29, cu ocazia DIPLOMA. Credem că este un moment ideal pentru reuni disicipline, a demara colaborări, a deschide noi uși și a contura noi trasee pe harta culturală a orașului. Combinat este o destinație nu doar cu un imens potențial artistic și cultural, ci și o șansă pentru București să vorbească despre latura sa optimistă și europeană, prin creativitate, prin talent, prin reconversii și reinventări atât de necesare″, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute.

 

Încă din 2014, organizatorii și partenerii asociați Diploma își propun să dezvolte cea mai amplă platformă dedicată artiștilor, arhitecților și creativilor emergenți, care să le ofere acestora susținere, vizibilitate și un loc de expunere pentru a-și începe carierele în domeniul creativ și cultural. În acest sens, evenimentul va fi însoțit și de o serie de activități speciale, cum ar fi talk-uri, workshop-uri și colaborări cu alți parteneri relevanți.

 

Programul complet al evenimentului va fi anunțat în curând.

.

.

.

Parteneri academici: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea, Universitatea Națională „George Enescu” din Iași și Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din Iași din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural

Parteneri media: Arhitext, ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, Revista Arta, Revista Atelierul, V fair, Zeppelin, Zile și Nopți.