×

UNAgaleria

Spațiu expozițional al Universității Naționale de Arte din București

UNAgaleria este spațiul expozițional al Universității Naționale de Arte din București, dedicat organizării de expoziții, workshop-uri și proiecte colaborative ce promovează proiectele studenților, dar și ale profesorilor Universității.

Spațiul a găzduit de-a lungul timpului o serie de expoziții personale, dar și de grup, precum și ateliere, proiecte speciale dezvoltate în colaborare cu alte organizații culturale, printre care și Festivalul DIPLOMA, ediția 2020, sau SNAC - Salonul Național de Artă Contemporană 2020.

"La Universitatea Națională de Arte București studenții sunt încurajați să trimită portofoliile lor la evenimentele destinate tinerilor artiști (concursuri, festivaluri, workshop-uri etc.) astfel încât să își poată vedea lucrările expuse într-un context mai larg, profesional.
Colaborarea cu Festivalul Diploma, eveniment major în parcursul tinerilor artiști din România, este deja care o tradiție, proiectele absolvenților UNArte sunt prezente în fiecare an în expoziție, se bucură de promovare și aprecieri", ne-a povestit Cătălin Bălescu, Rectorul Universității Naționale de Arte București.
"Raportându-se la colegii de generație aceștia înțeleg prin experiență directă stadiul la care se află și ce etape mai au nevoie să aprofundeze. Nu în ultimul rând, aceste evenimente îi conectează cu alți colegi din alte domenii creative și le oferă un cadru care îi stimulează, expune, promovează. Ne-am bucurat că la ediția precedent a festivalului, am putut prezenta la UNAgaleria o parte din proiectele selectate în cadrul Festivalului Diploma", spune domnul Cătălin Bălescu.